10 Mart 2014 Pazartesi

SEVGİ YETMEZMİŞ.

"Sevginin herkesten şikayeti var" Yılmaz Odabaşı

Bir kanser hastasına anlatabilir misin bunu? Ya da bir anneye bebeğini yetiştirirken. 
Diyebilir misin "sevgi hiçbir şeyi çözmeye yetmez" diye. Sevgiyle bağlandıkları dünyayı yok edebilir misin , bunun aksini ispatlayabilir misin onlara ?

Hiç mi düşmedik çocukken kanamadı mı dizlerimiz. Koşup annemize sarıldığımızda onun sevgisi ile o an en azından dinmedi mi acımız? Kanadı hala izi kaldı belki, ama acısını almadı mı sevgi?

Herşeyi çözerken sevgi, hayata bağlarken insanları; nasıl derim ben şimdi ölümü yenebilen insana, sevgi yetmiyor. diye. Gülmez mi bana ya da kızmaz mı içinden. Hayatı sevmek değil midir bizi hayatta tutan? Sevmediğin bir yemeği kim yedirebilir sana? Ya da sevmediğin bir yere kim götürebilir seni? 

Sevginin çözemediği bir şey gösterin bana? Tek bir şey.

Gösterdiler. Sevgi, sevmeye yetmezmiş. İstemeye yetmezmiş. 

Nasıl inanırım ben buna? Önümde sevgiyle ölümü yenen insanlar varken. 

İnanç. İnanmak gerekiyor bazen evet. Ama sevginin gücüne...

İstek. İstemek. İsteksizlik. İşte buna sevginin gücü yetmez gerçekten. Çünkü isteksizlik varsa sevginin gücü zaten yoktur. 

Şımarıklık değil midir bu? Sevginin yetmeyeceğini düşünmek. Bize bahşedilmiş tüm güzelliklerin içinde sevgi varken. Sevgiyle dünyalar kurulurken. İnsanoğlu şımarıklık yapar, yetmiyor işte diyerek. Bal gibi de yetiyor. Beklemeye de, kalmaya da, umuda da... Sevginin yaşatmaya bile gücü yetiyor. 

Sevgiyle kalın. Siz onlara aldırmayın; Sevginin Gücü Herşeye Yeter.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder